sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Uuniperunat

Ruokavalioista huolimatta meillä syödään viikonloppuisin yleensä vähän vapaammin. Tähän vaikuttaa myös se, että usein viikonloppuisin on käytettävissä enemmän aikaa ruuanlaittoon. Tänä viikonloppuna vuorossa oli uuniperunat kahdella eri täytteellä. Ohjeet ovat alunperin paljon suosimaltani Kotikokki -sivustolta. Uuniperunat on siitä kiva ruoka, että ne on helppo tehdä. Täytteissäkin rajana on vain mielikuvitus. Kärsivällisyyttä kuitenkin vaaditaan (etenkin jos on nälkäinen), koska niiden valmistuminen kestää kuitenkin noin tunnin. 

Uuniperunat
4:lle
(nämä on tehty suolapedillä, jolloin ei tarvita foliota)


4 isoa, jauhoista perunaa (esim. rosamunda)
1 kg karkeaa merisuolaa
öljyä

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Laita uunivuokaan kerros karkeaa merisuolaa. Voitele perunat öljyllä ja pistele niihin reikiä, jottei perunat halkea uunissa. Asettele perunat suolapedille ja kypsennä 225 asteessa noin 45-60 minuuttia, eli kunnes perunat on kypsiä. 

Kasvistäyte:
noin 4:lle


1 prk kermaviiliä
100 g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl raejuustoa
1 pieni sipuli 
(itse laitoin punasipulin)
1 maustekurkku
suolaa
mustapippuria
persiljaa 
(käytin kirveliä, kun persiljaa ei kotona ollut)

Hienonna sipuli ja maustekurkku. Sekoita aineet keskenään ja anna mausteiden tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Lohitäyte:


1 prk creme bonjour cusine (valkosipuli ja yrtit)
150 g kylmäsavulohta
muutama tippa sitruunamehua
tuoretta tilliä

Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja sekoita sekaan Creme Bonjour cusine, sekä hienonnettu tilli. Lisää muutama tippa sitruunamehua ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti