perjantai 12. helmikuuta 2016

Bataattisosekeitto

Keitot ovat mielestäni ihan parasta ruokaa talvipakkasilla. Muutaman tunnin pakkasessa kävelyn jälkeen mikään ei vedä vertoja termarissa höyryävälle keitolle. Ne ovat kuitenkin herkullisia myös näin vetisillä plussakeleillä. Päiväretkille keitto on helppo ottaa valmiina mukaan termariin. Pidemmille reissuille se pitäisi etukäteen kuivata, sillä valmis keitto painaa aika paljon. 

Kasvissosekeitot ovat siitä kivoja, että niihin voi laittaa melkein mitä tahansa. Ohjeita on helppo muunnella oman maun mukaan. Bataattikeittoon voi laittaa (sen bataatin lisäksi) esimerkiksi porkkanaa, perunaa tai vaikkapa omenaa. Mausteista mm. chili sopii bataattisosekeittoon loistavasti. Tällä kertaa jätin sen kuitenkin pois, sillä meistä molemmat ovat allergisia chilille. 

 Bataattisosekeitto




700 g bataattia
2 sipulia
1 hapan omena
1 porkkana
1,2 l kasvislientä
2 valkosipulin kynttä
mausteita maun mukaan (esim. chili,
jauhettu paprika, persilja...)

Kuori ja paloittele bataatti, sipulit, omena ja porkkana. Kuullota kasviksia hetki öljyssä kattilassa ja lisää perään kasvisliemi (tai vettä ja yksi kasvisliemikuutio). Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. 

Keiton päälle voi halutessaan paahtaa pähkinöitä ja siemeniä (esimerkiksi auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä). 

Keiton alkuperäinen resepti löytyy täältä Kotikokki:bataattisosekeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti